Novalis Legno Protettivo

НОВАЛИС ЛЕНЬО ПРОТЕТИВО на ОИКОС е акрилен лак за дърво, който се предлага в богата гама от цветове в гланцов и матов вариант. Използват се специални пигменти. Продуктът образува защитен филм, който възпрепятства проникването на вода, бактерии и мухъл и в същото време подчертава естествената красота на дървото. Акрилните смоли, които влизат в състава му, му осигуряват висока еластичност и предпазват дървото от деформации, причинени от промени в температурата. НОВАЛИС ЛЕНЬО ПРОТЕТИВО не пожълтява, устойчив е на надраскване, на атмосферни влияния и UV лъчи. Не съдържа разредители, не излъчва неприятна миризма и вредни изпарения. Може да се употребява в затворени помещения, тъй като е без мирис, нетоксичен, незапалим и е безвреден за човека и околната среда.

Защита и декорация на дървени повърхности в интериора и екстериора.

Преди да бъде нанесен продуктът, повърхността се почиства от замърсявания и прах. Смолистата дървесина се обработва с подходящи продукти.
Вече обработена дървесина: обработва се с фина шкурка.
Необработвана дървена повърхност: нанася се една ръка НОВАЛИС ТУРАПОРИ или НОВАЛИС ИМПРЕГНАНТЕ ЧЕРАТО на ОИКОС.
Дървесина с висока абсорбция: нанасят се една или две ръце НОВАЛИС ИМПРЕГНАНТЕ ЧЕРАТО на ОИКОС.

След като се подготви основата с четка, валяк или пистолет (0,8 -1,3 mm дюза) се нанасят две ръце НОВАЛИС ЛЕНЬО ПРОТЕТИВО, като се изчаква 6 часа между ръцете. Нанася се върху дърво с вътрешна влага не по-висока от 15%.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Novalis Legno Protettivo