Novalis Impregnante Cerato

НОВАЛИС ИМПРЕГНАНТЕ ЧЕРАТО на ОИКОС е прозрачен акрилен байц за дърво без разредители. Поради състава си продуктът защитава дървото от атмосферни влияния, UV лъчи, дървесни вредители и гъбички, като едновременно с това запазва естествената красота на дървото. Предлага се в богата гама от цветове, получени чрез използването на специални прозрачни пигменти. Лесно и бързо се нанася, не пожълтява и прониква в дървото, а не образува филм на повърхността му, поради което не се излющва с течение на времето. Той е без мирис, нетоксичен, незапалим и е безвреден за човека и околната среда.

Защита и декорация на дървени повърхности в интериора и екстериора.

Преди да бъде нанесен продуктът, повърхността трябва да се почисти и да се отстранят замърсяванията и праха. Богати на смола дървесини се почистват с подходящи продукти.

Върху дърво с неравномерна абсорбация е препоръчително да се нанесе една ръка НОВАЛИС ИМПРЕГНАНТЕ ЧЕРАТО, разреден с 10% вода. Върху вече подготвена основа, с валяче, четка, пистолет (1,3 – 1,7 mm дюза) или кърпа се нанасят няколко ръце НОВАЛИС ИМПРЕГНАНТЕ ЧЕРАТО, докато повърхността не се напои напълно. Продуктът се нанася върху дърво с вътрешна влага по-ниска от 15%.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Novalis Impregnante Cerato