Novalis Thermo

НОВАЛИС ТЕРМО на ОИКОС е специален акрилен лак, устойчив на високи температури, за полагане върху метални и чугунени радиатори. Благодарение на съставките му, той е лесен за полагане и не се разтича и капе по време на нанасянето му. Притежава висока адхезия, добри покривни свойства и разнасяне и устойчивост на абразия (изтъркване) и измиване. НОВАЛИС ТЕРМО притежава също запълващи свойства, които го правят подходящ за използване върху неравни повърхности, като чугун. Продуктът не пожълтява, остава непроменен от влиянието на светлина и топлина и притежава висока еластичност. НОВАЛИС ТЕРМО е незапалим, с ниско ниво на мирис и е безвреден за човека и околната среда.

Защита и декорация на радиатори.

Преди нанасяне повърхността трябва грижливо да се почисти, с подходящ материал да се отстранят мазните петна и да се обработи с фина шкурка. След това е необходимо да се положи НОВАЛИС КОНВЕРТИРОТЕ и НОВАЛИС АНТИРУДЖИНЕ на ОИКОС.

С четка или валяк се нанасят две ръце НОВАЛИС ТЕРМО, разреден с 5% вода. Времето за полагане на втората ръка е след около 6 часа. Ако се работи с пистолет продуктът се разрежда с 10-15% вода и се използва 1,3-1,7 mm дюза. Мин. време за пускане на отоплението в радиаторите след полагане – 24 часа.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Novalis Thermo