Novalis Ferromicaceo

НОВАЛИС ФЕРОМИКАЧО на ОИКОС е специално покритие, което съдържа акрилни смоли и слюдени пигменти, което придава на третираната повърхност ефект на старо ковано желязо. Особената плочеста структура на слюдените пигменти създава бариера срещу атмосферните влияния и UV лъчите, като по този начин възпрепятства повреждането на повърхността. Препоръчва се употребата му в зони с агресивен климат и е идеален за защита на огради, врати и метални конструкции. Продуктът се разнася добре и не потича по време на нанасянето, което обуславя отличната му покривност дори и върху неравни повърхности. Той е без мирис, нетоксичен, незапалим и е безвреден за човека и околната среда.

За метални и дървени повърхности, стени, поцинкована ламарина, ПВЦ, в интериора и екстериора.

Преди да бъде нанесен продуктът, повърхността се почиства и заглажда и с подходящ препарат се отстраняват мазните петна.
Върху метал: повърхността се обработва с фина шкурка. Ако има ръжда, се нанася една ръка НОВАЛИС КОНВЕРТИТОРЕ на ОИКОС и след това една ръка НОВАЛИС АНТИРУДЖИНЕ на ОИКОС.
Върху дърво: повърхността се заглажда с фина шкурка и се нанася една ръка НОВАЛИС ФОНДО РИЕМПИТИВО на ОИКОС. След като изсъхне, повърхността отново се зашкурва.

След като основата вече е подготвена, с четка или валяк се нанасят две ръце неразреден НОВАЛИС ФЕРОМИКАЧО на ОИКОС, като се изчаква 4-5 часа между ръцете. Когато се работи с пистолет, продуктът се разрежда с 10-15% вода и се използва 2 – 2,5 mm дюза. НОВАЛИС ФЕРОМИКАЧО може да се нанася директно върху поцинкована ламарина и ПВЦ.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Novalis Ferromicaceo