Novalis Parquet

НОВАЛИС ПАРКЕТ на ОИКОС е прозрачен, полиуретанов лак за паркет, безвреден за околната среда. Предлага се в гланцов и сатенен вариант. Продуктът образува защитен филм, който разкрива естествената красота на дървесината, използвана при дървени подови настилки. Той блокира проникването на вода и атаката на акари и плесени. Полиуретановите смоли придават на продукта отлична еластичност, която позволява продуктът да следва изкривяванията в дървото, причинени от температурни разлики, докато в същото време придава на третираната повърхност стабилност и устойчивост. НОВАЛИС ПАРКЕТ не е пожълтява, устойчив е на надраскване и има висока устойчивост на износване. За почистване на повърхността се използва водата и деликатни почистващи препарати. Продуктът е с ниско ниво на миризми, незапалим и безвреден за човека и околната среда.

Защита на дървени подове и паркет.

Почистете повърхностите, върху които ще бъде положен продукта. Смолистата дървесина се обработва с подходящи продукти.
Върху нови дървени настилки положено първо една ръка грунд НОВАЛИС ТУРАПОРИ на ОИКОС, след което зашкурете повърхността с фина шкурка. Върху вече третирани повърхности, почистете и зашкурете. Винаги преди нанасяне се убедете, че повърхността е напълно суха и че дървото притежава влажност < 15%.

След като се подготви основата, с четка, валяк или пистолет (1,3-1,7 mm дюза) се нанасят две ръце НОВАЛИС ПАРКЕТ, като се изчаква 3-4 часа между ръцете. Препоръчително е повърхността да се зашкури, в случай че втората ръка се полага след повече от 24 часа.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Novalis Parquet