Extrapaint

ЕКСТРАПЕЙНТ е акрилна, миеща се боя без разредители, подходяща за интериорна и екстериорна употреба. Тя е високопокривна, транспирираща и водоотблъскваща. Повърхностите, боядисани с ЕКСТРАПЕЙНТ са гладки, матови и меки на допир. В състава и влизат акрилни смоли във водна дисперсия, пигменти и пълнители. Тя е предназначена за циментови мазилки, за стари и нови гипсови мазилки, вече боядисвани стени (дори в наситени цветове). Без мирис, нетоксична, незапалима и безвредна за човека и околната среда.

Интериорни и екстериорни стени.

Преди боядисване, повърхността трябва да е почистена от прах и несвързани частици. Нанася се една ръка акрилен грунд КРИЛУКС или НЕОФИКС на ОИКОС. В случай че повърхността е ронлива или с висока абсорбция, се нанася втора ръка от грунда. Ако е необходимо да се увеличи покривността на продукта, за грундиране може да се използва ИЛ ПИГМЕНТАТО на ОИКОС. Ако стените са от гипсокартон или ако са в добро състояние, продуктът може да се нанася без грунд. Необходимо е грундът да съхне поне 6 часа, след което се нанася боята.

Нови циментови мазилки: нанасят се две ръце ЕКСТРАПЕЙНТ, разреден с 50% вода.
Нови гипсови мазилки: нанася се една ръка ЕКСТРАПЕЙНТ, разреден със 70% вода за първа ръка и с 50% вода за втора ръка.
Вече боядисани в пастелни цветове стени: в зависимост от състоянието на повърхността се нанасят една или две ръце ЕКСТРАПЕЙНТ, разреден с 50% вода.
Вече боядисани в наситени цветове стени: нанасят се две ръце ЕКСТРАПЕЙНТ, разреден с 50% вода.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Extrapaint