Archital

АРХИТАЛ на ОИКОС е миеща се антимухълна акрилна боя на водна основа за екстериори. Продуктът комбинира здравината и устойчивостта на кварца и специалните качества на акрилните смоли, като: здравина и устойчивост на UV лъчи; висока транспирация; еластичност; устойчивост на атмосферни влияния; отлична покривност; превенция срещу развиване на мухъл и плесен. АРХИТАЛ на ОИКОС образува гладка матова повърхност и се препоръчва за предпазване и декорация на обществени сгради и особено на сгради в зони с агресивен климат. Той е без мирис, нетоксичен, незапалим, безвреден за околната среда.

Интериорни и екстериорни стени.

В случай че повърхността е стара или боядисвана, трябва да се изстържат или измият замърсяванията или да се прешпаклова. Отстранят се несвързаните частици и се нанася се една ръка грунд НЕОКРИЛ на ОИКОС, за да се заздрави основата. Съхне 4-6 часа. Ако мазилката е нова, тя трябва да е напълно изсъхнала и да се нанесе една ръка грунд БЛАНКОР на ОИКОС, за да се повиши адхезията и да се хомогенизира абсорбцията. Съхне 6-8 часа.

Нанасят се две ръце АРХИТАЛ, разреден с 20-30% вода, като се изчаква 6 часа между ръцете. Използва се четка, валяк или пистолет (1.7 mm дюза).

За постигане на състарен ефект, може да се нанесе една ръка ВЕЛДЕКОР на ОИКОС, който след това да се обработи с четка, гъба или ръкавица на ОИКОС.


ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТ Archital